Här kommer inspiration och recept på fräsch och enkel buffémat
Har du upptäckt pärlcouscous? Pärlcouscous är en större couscous, som en liten ärta i storlek och med en smak och konsistens som påminner om pasta. Den innehåller durumvete och salt. Jag gör gärna en sallad med inspiration från tabouleh, den passar jättebra på ett buffébord. Här får du ingredienserna i mitt recept, pröva dig fram till hur mycket av varje ingrediens du tycker blir bäst.
Lenas Pärlcouscous sallad
- Kokt pärlcouscous – koka och spola med kallt vatten
- Massa hackade tomater
- Hackad gurka
- Hackad lök
- Hackad persilja – mycket
- Hackad koriander (om du gillar det)
- Citronsaft
- Olivolja
- Salt & peppar.
Blanda alla ingredienser i en stor skål. Servera till t.ex kycklingspett eller annat grillat. Eller som vegetarisk rätt med en bit ost av något slag. Grillad Halloumi? Feta?
Näringsvärde 100 g | |
Energi | 850 kJ/200 kcal |
Protein | 1 g |
Kolhydrater | 46 g |
Fett | 1 g |
Källa: Druvan
Mer buffémat och inspiration
Fetaost i bitar, vattenmelon i bitar, hackad mynta
Honungsmelon i klyftor med parmaskinka
Ost i bitar
Olika korvar, salami etc i skivor
Grillade kycklingklubbor
Minimozzarella, körsbärstomater och basilika
1 Comment
Pingback: Fräsch buffémat..