Smaskiga rawfoodbollar med semmelsmak
Något att testa till semmeldagen? Lite nyttigare rawfoodbollar med dadlar som sötning och med smak av mandel och kardemumma. De är väldigt goda och lätta att göra, bara att lägga alla ingredienser i mixern och köra. Lite kletigt blir det men låt smeten stå i kylskåp en stund innan du rullar till bollar så går det smidigt.
Semmelbollar ca 15 st
- 12 st Färska dadlar
- 1,5 dl Sötmandel
- 1 dl Havregryn
- 3 msk Kokosolja
- 1 msk Vatten
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk Kardemumma, malen
- 1 påse Mandelspån
Gör så här:
- Mixa dadlar, sötmandel, havregryn, kokosolja, vatten, kardemumma och vaniljpulver. Du behöver troligen peta och röra lite för att allt ska blanda sig och mandlarna hackas ner.
- Forma till små matskedsstora bollar och rulla dem i mixade mandelspån. Kyl en stund om smeten är för kletig att forma. Ställ i kylskåp och låt stelna något innan serveringen.
Näringsvärde Semmelbollar
Recept och näringsberäkning från Nutritions Data
Fler recept på rawfoodbollar?
Vill du ha fler recept på rawfoodbollar så kolla in dessa. Schweizernötbollar med choklad och hasselnöt eller varför inte Rawfoodbollar med aprikos, citron och ingefära. Eller sök på bloggen finns flera goda recept.