Matmuffins med ost, lök, skinka och spenat
Det här är som minipajer men utan pajdeg. Ät till frukost, lunch eller middag, perfekta att packa ner och ta med på utflykten till stranden, skogen eller skidbacken. Vi har kört alla varianterna. Perfekta även att ha klara i kylskåpet och bara värma i micron om du är hemma. Du använder de ingredienser du gillar och har hemma och du behöver en muffinsform. Du kan även göra dem helt vegetariska om du vill. Så här gjorde jag mina muffins.
Omelettmuffins 12 st
- 10 ägg
- 1 dl grädde eller mjölk
- 1 påse 150 gr riven ost (lagrad)
- 1/2 paprika
- 2 salladslökar
- 1 stor näve babyspenat
- 5 skivor rökt skinka
- Salt och peppar
- Smör eller olja till formen
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Hacka grönsaker och skinka i små bitar
- Smörj formen, jag använde flytande smör och en pensel
- Fördela grönsaker, skinka och ost i formen
- Knäck äggen i en skål och vispa upp dem med grädde/mjölk, salt och peppar.
- Häll äggstanningen i formarna
- In i ugnen i 20 minuter
Perfekt utflyktsmat
Muffinsen kommer att expandera och bli fluffiga och stora, men sjunker ihop när de svalnar lite. Kolla så de inte sitter fast i formen och lossa längs med kanterna om det behövs (jag behövde inte göra det). De är väldigt lätta att göra, håller ett par dagar i kylskåpet och mättar bra med mycket protein. Ät dem kalla eller värm dem i micron.