Nice cream är en nyttigare glass som du gör på frysta bär och/eller frukt, ofta banan, och t.ex. kokosgrädde eller kokosmjölk. Ett nyttigare och mer hälsosamt alternativ till glass, som du kan unna dig ofta. Jag har länge varit sugen på att testa och mixade ihop det här receptet.
Recept – Nice cream med Hallon & Lakrits 4 portioner
- 1 pkt frysta hallon 250 g
- 1 skivad och fryst banan
- 1 pkt kokosgrädde 250 ml
- 1 – 2 tsk lakritspulver
Gör så här
Skiva och frys in bananen (lägg den i en plastpåse). Det här måste du förbereda, men annars tar det bara ett par minuter att göra glassen. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa. Jag har ett dessertläge på min mixer som fungerade bra. Lägg upp i fina skålar och ät direkt. Garnera gärna med några färska hallon. Dosera lakritspulvret efter hur kraftig lakritssmak du vill ha, varierar också beroende på vilken sorts lakritspulver du använder.
Nyttig glass
Hallon och Lakritsglass är en supergod glass som de flesta gillar. Den är inte särskilt kalorisnål men innehåller nyttigheter som vitaminer och antioxidanter, fibrer och bra fetter, och är helt utan tillsatt socker, till skillnad mot ”vanlig” köpglass.
Näringsvärde 1 portion
En portion Nice cream med Hallon & Lakrits innehåller:
- Energi: 200 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 12 g
- Protein : 1,7 g
Glassen går att frysa in med detsamma när du gjort den, om du inte orkar äta upp allt på en gång… Ta fram den och låt den tina en stund innan du äter den i så fall. Men den är klart godast när den är nygjord, och blir lite isig om du fryser den igen.
Frysta eller färska bär…
För näringsvärdet spelar det inte så stor roll om du väljer färska eller frysta bär, så mumsa på och välj färgrika och goda antioxidanter. Njut dem i en glass eller i en smoothie.
Läs mer om Antioxidanter och hur mycket frukt och grönt vi bör äta i inlägget Antioxidanter – Därför ska du äta färgrik mat