Nu börjar rosésäsongen!
Den här Mozzarella salladen är en av mina absoluta favoritsallader och vi äter den ganska ofta hemma hos oss, särskilt under sommarhalvåret. Den är snabb och superenkel att laga och väldigt god. Du kan variera salladen på många sätt genom att använda olika frukter, bär och salladssorter. Här har jag gjort en variant med honungsmelon och hallon, och jag har använt salladsmixen medelhavssallad. Salladen får ett bra näringsinnehåll och har en ganska hög proteinhalt tack vare mozarellan. Det som är lite speciellt med den här salladen och som ger den karaktär, är den krossade rosépepparen som strös över, snåla inte.
Mozzarella Sallad med rosépeppar 2 port
- 1 påse färdigskuren salladsblandning
- 2 förpackningar mozzarella ost
- 12-16 skivor parma- eller proscutti skinka
- Frukt – Melon
- Bär – Hallon
- Rosépeppar
- Olivolja
- Mangobalsamico
Gör så här
Fördela salladen på två tallrikar. Lägg på frukten i bitar. Riv Mozarellaosten i mindre bitar och lägg den på tallrikarna. På med parmaskinka. Strö över bär. Häll över lite olivolja och mangobalsamico och toppa salladen med grovkrossad Rosépeppar som är både vacker och god. Du krossar rosépepparen i en mortel.
Alternativa Salladsingredienser
Frukt – använd mango, ananas, granatäpple kärnor, melon, jordgubbar
Bär – använd blåbär, granatäpple, hallon, björnbär, körsbär
Sallad – använd valfri blandad sallad eller enbart ruccola eller mache sallad
Servera med bröd och smör. Ett glas rosé passar bra till salladen!