Löjrom, laxrom eller….
Lyxig men lättlagad vardags- eller helgmat. Rårakor är helt enkelt riven potatis som saltas lätt och steks till kakor. Om du serverar dem med valfri rom, finhackad lök och creme fracihe så känns det riktigt lyxigt. Lite dill och citron blir pricken över i. Ju dyrare rom desto lyxigare… Störrom, laxrom, löjrom eller kanske beluga. Supergott!
Du behöver
- Potatisar
- salt
- smör att steka i
- Valfri rom
- Creme fraiche eller gräddfil
- Finhackad rödlök
- Gärna dill och citron
Gör så här
- Skala och finhacka löken
- Skala och riv potatisen, lägg den i ett durkslag och pressa ut vätska. Salta lätt.
- Smält smör i en stekpanna och klicka ut potatisen till valfritt stora kakor/plättar och stek dem frasiga och gyllene.
- Lägg upp rårakorna på tallrikar och lägg på rom, creme fraice, lök och eventuellt dill och citron.
- Servera och njut.