Lenas pasta

OK, den här pastan heter från början Leilas pasta. Det här är min variant. Den här pastan äter vi ofta hemma hos oss eftersom ALLA gillar den., perfekt bjudmat , för både stora och små. Jag vet faktiskt ingen som inte gillat den! Leila Lindholm lagade den till Ola Skinnarmo i något program på TV för mååååånga år sedan. Minns inte ens vad programmet hette… Men du ska absolut testa denna pasta.

Lenas pasta

Lenas pasta 4-5 portioner

  • 1 kruka basilika
  • 1 bit parmesan
  • 2 mozzarella
  • 1-2 pkt tärnat bacon
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • smör, olivolja
  • ca 1 msk honung
  • 2-3 pepperoncini
  • 4 förpackningar cocktail- eller plommontomater
  • 1/2-1 dl vitt vin
  • Salt och peppar
  • ca 1/2 dl grädde (kan uteslutas)
  •  1 pkt bavette eller buccatini (eller annan pasta)

Gör så här

  • Dela alla tomater på hälften och lägg i en skål.
  • Skiva vitlöken tunnt.
  • Riv parmesanosten.
  • Plocka av bladen från basilikan.
  • Bryn vitlöken och peperonchinin ii mycket olja och en stor klick smör. Ta upp peperoncinin. Tillsätt honungen och tomaterna. Slå på vin, salt och peppar. koka i ca 15 min, tillsätt grädden (om du vill ha den).
  • Knaperstek baconet under tiden och låt det rinna av på hushållspapper.
  • Koka pastan al dente.
  • Blanda pasta och sås på ett stort serveringsfat. Topping – Riv över bitar av mozzarellan, den rivna parmesanosten, bacon och sist basilika bladen.
  • Servera genast!
Lenas pasta

Jag älskar pasta

Jag älskar verkligen pasta! Var inte rädd för pasta och/eller kolhydrater, köp pasta av bra kvalite. Den innehåller en hel del protein och är lätt att få perfekt al dente. Alltså med tuggmotstånd. Jag äter aldrig fullkornspasta, tycker det är riktigt äckligt och smakar kartong. Fibrer kan man få på annat sätt. Mat ska vara gott.

Lenas pasta

Write A Comment

Close