Chiapudding vad är det?
Chiapudding är chiafrön som blandas med vätska t.ex. kokos eller mandelmjölk och sväller till en puddingliknande konsistens. Fröna är små och ser ut ungefär som linfrön, de smakar inte direkt någonting utan smaken kommer från vätskan som man blandar fröna med. Konsistensen är lite slemmig och det tog ett par provsmakningar innan jag uppskattade puddingen.
Recept på krämig kokoschiapudding – 1 portion
- ½ dl kokosmjölk
- ½ dl vanlig mjölk eller annan mjölk
- 1 mask chiafrön
- En nya vanlijpulver
Gör så här
- Häll mjölk i en liten skål, gärna med lock som på bilden, tillsätt vanilj och chiafrön. Rör om och ställ i kylskåpet över natten.
- Ta fram och garnera med färska bär.
- Servera och njut.
Varför är chiafrön nyttigt?
Chiafrön har ett bra näringsvärde med högt protein och fiberinnehåll och innehåller dessutom massor av Omega 3 bl.a. Två teskedar chiafrön innehåller mer Omega-3 än en normalstor laxfilé. Omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt. Så om du vet med dig att du inte äter så mycket lax eller andra källor till Omega 3 så är chiapudding ett bra val. Ät den till frukost eller som mellanmål.
Handla bra chiafrön
Chiafrön av bra kvalité kan du köpa hos t.ex. Bodystore, Ekologiska chiafrön från Superfruit.
Fler recept på Chiapudding…
Vill du ha fler recept på chiapudding så kolla in de här. Pinacolada chiapudding med kokos ocha ananas sylt med chiafrön. Chiapudding med choklad kokos och banan, nästan som chokladpudding.