Hemmagjort godis när det är som bäst!
Tre enkla och goda recept på godis som har ett lite bättre näringsvärde. Innehåller mycket nötter och frukt bl.a. och inget vitt socker utan andra alternativ som kokossocker, agavesirap och steviadroppar. Men framför allt. Alla recepten är jättegoda och superenkla att göra, tar bara ett par minuter. Me like!
Kokoskola med pistasch och jordgubbar
Den här supergoda kolan gör du på max 10 minuter! Eftersom du använder kondenserad kokosmjölk i receptet så är nästan hela jobbet gjort och kolan behöver bara koka ett par minuter.
- 1 burk kondenserad kokosmjölk Renee Voltaire
- 1 dl kokossocker
- 1 krm himalaya salt
- 1 krm vaniljpulver
- Valfri topping, jag tog pistaschnötter och frystorkade jordgubbar
Gör så här
Blanda alla ingredienserna (utom toppingen) i en kastrull. Koka upp och koka i ca 5 minuter tills kolan tjocknar. Rör hela tiden, kolan får inte brännas. Håll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper. Strö över toppingen. Låt stelna och skär upp i bitar.
Jordnötsfudge med choklad
Enkel fudge som du gör utan kokning på 5 minuter. Basen är jordnötssmör och kokosolja. Inte så söt och en liten bit stillar sötbehovet snabbt. Perfekt att ha i frysen och ta en bit när du känner dig sugen.
- 1 ½ dl jordnötssmör
- 2 1/2 msk kokosolja
- 1 msk agavesirap
- 2 nypor himalaya salt
- 1 msk kakao
- 10 droppar Stevia vanilj
- ½ dl hackade jordnötter
Gör så här
Hacka jordnötterna. Lägg jordnötssmöret och kokosoljan i en bunke. Kör i micron på 360 w ca 30 sekunder så det smälter. Rör om och tillsätt agavesirapen. Häll 2/3 av fudgen i en liten form med bakplåtspapper. Jag tog en mindre matlåda i glas från IKEA. Blanda ner kakao och steviadroppar i resterande fudge och häll på den. Rör lite. Strö över de hackade jordnötterna och ställ sen formen i frysen. När fudgen stelnat skär du den i bitar. Förvara i frysen.
Chokladbräck med nötter och frukt
Superenkelt att fixa och chokladen räcker längre! Det här slänger du ihop på 5 minuter. Använd valfri choklad jag blandade ljus och mörk. Och nötter och torkad frukt som du gillar. Det ska vara så mycket nötter och frukt att det precis håller ihop.
- 300 gr Choklad t.ex. 200 gr Marabou mjölkchoklad och 100 gr Mörk Marabou 70%
- 1-2 msk kokosolja
- 1 påse pistaschnötter
- 1 påse frystorkade jordgubbar
- ½ påse torkade körsbär
Gör så här
Grovhacka nötterna och klipp jordgubbarna i bitar med en sax (lättare än att skära). Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den tillsammans med kokosoljan i en bunke. Smält i micron på låg effekt. Rör om och blanda ner nötter och frukt. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna och skär sen bitar.