Yeayyy, det är glassväder! Testa den här Banana Nice Cream chokladglassen, den är jättegod och du kan äta den med gott samvete. Nice cream är glass som är gjord på frusen banan som bas. Alltså både gott, nyttigt och lätt att göra. Helt vegansk och laktosfri dessutom.
Nice Cream med tre Ingredienser
Har du inte testat Nice cream förut så måste du absolut göra det. Glassen är supernyttig. och gjord av endast tre bra råvaror, banan, kokos, och kakao. Helt utan konstiga tillsatser eller extra sötning. Choklad dvs kakaoböna innehåller höga halter av flavonoider som är en antioxidant och motverkar fria radikaler i kroppen, kokosgrädde är jättegott, laktosfritt och innehåller ca 20% fett. Banan är rikt på vitamin B6 och är dessutom bra för matsmältningen.
Ät direkt eller frys in i formar
Banana Nice Cream äter du direkt, eftersom den innehåller så lite fett är den svår att frysa in igen eftersom den då lätt blir isig och stenhård. Men i det här receptet använde jag kokosgrädde i glassen och då funkade det utmärkt. Jag har också haft i kakaonibs som ger lite tugg och crunch, vilket jag gillar.
Recept Banana Nice Cream med choklad & kokos
- 2 bananer
- 125 ml kokosgrädde
- 2 msk kakao
- 2 msk kakaonibs
Gör så här
Dela bananerna i skivor och frys in dem i en plastpåse. Lägg påsen platt och sprid ut bananskivorna så de blir styckfrysta. Lägg frysta bananskivor, kokosgrädde och kakao i mixern och kör till en smet. Lägg i en skål och blanda i kakaonibs. Fördela smeten i glassformar (eller ät direkt) Frys in ett par timmar minst.
Recept till 4 glassar
Receptet räcker precis till 4 glassar. Det ryms 1 dl i varje glassform som jag använde. Om du vill så kan du såklart äta glassen direkt och inte frysa in den i formar. Garnera då gärna med bär och eller lite mynta t.ex. Men det är lite av själva grejen att det här är en Nice Cream som kan sparas. Och ha färdig i frysen när du blir sugen. Det är enkelt att få ut glassarna, bara spola dem under varmt vatten en liten stund.
Hallon och lakrits Nice Cream
Gillar du Nice Cream så testa också Hallon & Lakrits Nice Cream. Även den är baserad på fryst banan såklart och kokosgrädde.
Kakaonibs, kakaopasta och kakao – vad är skillnaden
Nu finns det massor av nya spännande kakao produkter att köpa men vad är det för någonting egentligen och hur använder man de olika produkterna. Choklad, eller rättare sagt kakao, är väldigt nyttigt och innehåller bl.a. massor av antioxidanter. Choklad med hög kakaohalt har en förmåga att bota stressrelaterade besvär enligt en forskningsstudie. Läs mer i inlägget Träna eller äta choklad.
Kakaonibs
Kakaonibs är fermenterade, soltorkade och krossade kakaobönor. Det finns massor av olika sorter… Jag använde Kakaonibs från Great Earth som dessutom klassas som RAW food eftersom de inte upphettas över 42 grader. Superfood helt enkelt! Innehåller massor av magnesium och järn. Använd som ovan i dessert eller tillsätt i din granola eller musli.
Kakaopasta
Kakaopasta (de runda ”chokladbitarna” du ser på bilden) är malda kakaonibs som sen stelnar i rumstemperatur. Vid användning smälter eller river man kakaopastan. De smakar som mörk choklad helt utan socker, vilket det ju också är. Använd som choklad.
Raw kakaopulver
Great Earths Raw kakaopulver är inte upphettat över 42 grader till skillnad mot vanligt kakaopulver som rostas. Det är supergott och har en fin och fyllig chokladsmak! Kakaopulver är Kakaonibs som malts till kakaopasta och därefter har man kallpressat massan och tagit bort kakaosmöret. Använd som vanligt kakaopulver.
2 Comments
Stort TACK för tipset!!!
Slutade med socker, laktos och gluten för några veckor sedan pga besked om malignt melanom (ska minsann inte mata några cancerceller!!!!)
Tänk så mycket gott och nyttigt det finns? Varför har jag inte lagt om kosten tidigare?
Heja Annika 🤗 ja visst finns det massor av gott utan tillsatt socker. Mycket äter man lätt av bara farten… och av gamla vanor. Lycka till med kosten!