När man får små hembakade dadelbollar av äldsta dottern <3 som är så goda så man måste be om receptet. Lätta att göra och med ingredienser med lite bättre näringsvärde än den traditionella chokladbollen. Många känner inte ens någon skillnad i smak… Pratar vi kalorier däremot så är det bra att veta att det är ungefär lika många kalorier i en ”nyttig” chokladboll som i en ”onyttig” delicatoboll eller vanlig hemmagjord chokladboll. Receptet hittade Amanda på Lindas bakskola.
Amandas goda dadelbollar
- 18–20 dadlar
- 5 dl havregryn
- 3 msk kakao
- 1 ½ dl kokosolja
- 1 nypa salt
- 4–5 msk kaffe
- kokos att rulla bollarna i
Gör så här
- Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
- Mixa dadlarna med havregryn till en kladdig massa med en mixerstav.
- Tillsätt kakao, kokosolja och kaffe – lite i taget till lagom konsistens. Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
- Gör små bollar av smeten och rulla dem i kokos. Förvara bollarna i kylen.
Så här rullar du bollarna i kokos
Kolla också in det här smarta tipset för att rulla bollarna i kokos på ett superenkelt sätt!
Recept på fler goda Dadelbollar!
Här på bloggen finns massor av recept på olika bollar. Både med proteinpulver och med dadlar som bas. Här är tre heta tips på rawbollar med dadlar och kokosolja som bas. Klicka på bilderna så kommer du till recepten.
Schweizernötbollar Raw food bollar med choklad & hasselnöt
Raw food bollar med kanel, lingon och hasselnöt
Raw food bollar recept – med aprikos, citron & ingefära