Fräscht och gott middagstips! Använd receptet som inspiration och öka/minska mängderna efter det du gillar, uteslut eller ta med fler ingredienser för din egen variant av salladen. Du kan använda min ingefärsshot i matlagningen som en ingrediens i dressingen till den här smaskiga Thaisalladen – gott och nyttigt. (Om du inte vill ha så mycket söta såser i rätten så ersätter du dem med andra alternativ.)
Ljummen Thaisallad med biff och glasnudlar, 3 portioner
- 2 biffar av bra kvalité
- Chipotle honey barbecuesås (Sweet Baby Ray´s)
- 1 påse blandad sallad
- 1 knippe salladslök
- 1 påse sockerärtor
- Shitake eller glasnudlar
- Ketjap manis
- Persilja eller koriander
Dressing: 1 chili, 2 vitlöksklyftor, lite ingefärsshot, lite sweatchilisås, 1/2 lime, neutral olja, salt
Gör så här: krydda och stek biffarna i några minuter per sida, de ska vara lite rosa/röda inuti. Låt dem svalna innan du skär i dem.
Tillaga glasnudlar enligt anvisning och spola dem med kallt vatten, eller använd färdiga shitake nudlar. Blanda nudlarna med lite Ketjap Manis (söt sojasås). Strimla salladslök och sockerärtor. Ta ett stort fat och lägg upp sallad, nudlar, salladslök och sockerärtor.
Gör dressingen. Finhacka vitlök och chili, lägg i en skål och blanda med limesaft, rivet skal från limen, en skvätt Ingefärsshot (eller riven ingefära, lite honung, citron/limesaft), sweet chili sås, olja och salt. Häll dressingen över salladen.
Skär biffarna i bitar och blanda dem med lite Chipotle and Honey barbecuesås. Fördela köttet över salladen. Strö över grovt hackad persilja eller koriander.
Enjoy!!
Marockansk keramik
Lägg upp salladen på ett vackert fat. Just nu önskar jag mig ett stort svartvitt fat i marockansk keramik liknande det på bilden (som är frånBlack balloon) Jag såg superfina handgjorda fat i olika storlekar och färger på ROOM för några veckor sedan, och ångrar att jag inte slog till och köpte ett, eller kanske ett par stycken!